Ασπασία Τσιντάρη

Να γελάς!

Γράφει η Ασπασία Τσιντάρη,

Δε χρειάζεται να έχεις την τέλεια διάθεση ή την ιδανική οδοντοστοιχία για να γελάς. Καμία φορά δε χρειάζεται να έχεις ούτε κάποιο συγκεκριμένο λόγο,απλά μπορείς να είσαι χαρούμενος και ευδιάθετος από επιλογή και ο καλύτερος τρόπος για να το εκφράσεις είναι ένα αληθινό και ζεστό χαμόγελο.

Στις μέρες μας, οι περισσότεροι προσπαθούν να είναι ανέκφραστοι και σοβαροφανείς, με αποτέλεσμα το χαμόγελο να τείνει να λιγοστεύει στα πρόσωπα. Ίσως γιατί φοβούνται να χαρούν ή να φανούν “γλυκούληδες” στα μάτια τρίτων. Ίσως πάλι να φταίει και η καθημερινότητα, που με τις διάφορες υποχρεώσεις έχει επισκιάσει το κέφι μας και ξεχνάμε ότι πρέπει να “σκάει και λίγο το χειλάκι μας».

Όμως, εκεί ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε ένα χαμόγελο,να επαναφέρει την ισορροπία και να θυμίσει τη θετική πλευρά της ζωής. Το χαμόγελο είναι όπλο, αφενός γιατί φωτίζει και στολίζει τον καθένα μας και αφετέρου διότι ξεγελάει, τόσο τον εαυτό μας, ότι αντέχουμε περισσότερο, όσο και τους γύρω μας, πως όλα είναι υπό έλεγχο ( και ας μην είναι). Αποτελεί απάντηση σαφή και ακριβή πως δεν χάσαμε την ελπίδα μας και διαθέτουμε ωραία αύρα.

 

Δεν γελούν μονάχα όσοι έχουν χιούμορ ή όσοι ζουν ευχάριστα με λυμένα όλα τους τα προβλήματα, γελούν κ εκείνοι που έχουν συνειδητοποιήσει ότι το γέλιο είναι δύναμη, είναι υγεία, είναι ζωή!

Με ένα χαμόγελο η ψυχολογία αμέσως τονώνεται και μας βοηθά να δούμε το “ποτήρι μισογεμάτο”.

Λένε πως ο χρόνος αποτελεί το νούμερο ένα φάρμακο για την επίλυση οποιουδήποτε θέματος. Θα τολμήσω στη δεύτερη θέση να τοποθετήσω το χαμόγελο. Και μην ξεχνάτε άλλο είναι να χαμογελάς και άλλο να γελάς, καθώς το δεύτερο ξεπερνά την εικόνα του προσώπου και εμφανίζει την εικόνας της ψυχής .